Traktorstölderna klaras upp

Två John Deere hittade i Litauen.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2015-12-21 14:40


Den senaste tiden har det stulits ett flertal traktorer av främst det amerikanska märket John Deere. I helgen kom ett efterlängtat genombrott då polis i Litauen grep en man som fraktade två stulna traktorer på en lastbil.

Det kan röra sig om så många traktorer som ett 60-tal över hela länet och Östergötland har varit särskilt drabbat men nu verkar det som om det efterlängtade genombrottet kommit.

- Vi fick, via Europol, hör att en man suttit hos polisen i Klapéda efter att han ska ha haft de två traktorer som stals i Linköping under förra veckan ombord på sin lastbil. Dock släppte de honom under lördagen vilket skapade en viss irritation hos åklagarna här i Linköping, berättar polisens utredningsbefäl Björn Goding och fortsätter:

- Mannen är nu efterlyst och häktad i sin utevaro. Vi vill ju gärna prata med honom också och se i vilken mån han har med detta att göra. Men visst är det ett mycket välkommet genombrott när det kommer till de här omfattande stölderna. Varje traktor betingar ett ansenligt värde och de två som nu hittades i Litauen går på en dryg miljon per styck, avslutar Björn Goding vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om