Transportforum viktigt för Linköping

Nordens största årliga konferens för transportsektorn var välbesökt även i år. - För Linköpings del är Transportforum jätteviktigt, det är en av de största konferenser som vi har. Transportforum sätter Linköping på kartan, både nationellt och internationellt, säger Kristina Edlund, ordförande för Samhällsbyggnadsnämnden.

Kristina Edlund och Erik Nellmark vid Nulinks monter.

Kristina Edlund och Erik Nellmark vid Nulinks monter.

Foto:

Linköping2015-01-10 05:05


Den 8 och 9 januari var det dags för Transportforum igen. Konferensen arrangeras av Statens väg- och transportforskningsinstitut och har funnits sedan 1984.
- Det är otroligt spännande att forskare, tjänstemän, politiker och andra sakkunniga träffas på konferensen och pratar framtidsfrågor. I år ser jag att det är fler kvinnor som talar jämfört med tidigare år, och det tycker jag är positivt, anser Kristina Edlund.

Projektet C Linköping
C Linköping är ett projekt inom Linköpings kommun som har i uppgift att ha en helhetssyn på de stadsutvecklingsinsatser i Linköping som är kopplade till Ostlänken. Michael Myhré, projektchef för C Linköping, var på Transportforum för andra gången och tyckte att årets konferens var mycket innovativ.
- Jag tycker att det är bra att sådana här tillställningar finns, för så fort människor träffas kommer det fram idéer. När man planerar och ska bygga en ny, central stad och dessutom ska ta in en höghastighetsbana måste man sia om framtiden, och på Transportforum är det många samtal om framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om