Tre band ger sig ut på Skandinavienturne

Det är en smått historisk dag då tre band från Linköping ger sig ut på stor och gemsam Skandinavienturne. Dragplåster är de numera internationella stjärnorna Ghost men hyllade Dead Soul och pigga hårdrockarna Night skäms inte för sig de heller.

Papa Eremitus II kommer från Linköping eller om det var Italien.

Papa Eremitus II kommer från Linköping eller om det var Italien.

Foto:

Linköping2013-11-28 08:10


Utsålt. Lapp på luckan. Fullsatt. När de tre banden med rötter och verksamhet i Linköping ger sig ut på gemsam turné är intresset stort. Störst är intresset för de anonyma och maskerade spökena i Ghost. Självklart anförda av den onde påven Papa Eremitus II som på ett självklart sätt dirigerar sina mannar och visar att de numera är ett band av världsklass. Dead Soul, det vill säga bluesmannen Anders "Slidin Slim" Landelius och elektroartisten Niels Nielsen, har nu vuxit till att vara en septett och då med två trummisar i sättningen och det låter mycket och tungt.

Mörkt och tungt
Anders Landelius visar har att han faktiskt är en av landets allra bästa sångare och om Dead Souls musik är mörkare än novembernatten så finns det hopp och frälsning mitt i det svarta. Killarna i Night är unga men hängivna och kan varje pose och varje riff som någonsin gjorts inom hårdrocken. Sådant vinner man alltid poäng på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om