Tre för(S)lag mot ungdomsarbetslösheten

Ungdomsarbetslösheten är en av vår tids största gissel. Hela generationer håller på att ställas utanför den ordinarie arbetsmarknaden och därmed uteslutas ur en viktig social gemenskap.

Kristina Edlund, Helena Balthammar, Lisa Enquist SSU ordförande och Lena Micko vill ha handling isället för slagord.

Kristina Edlund, Helena Balthammar, Lisa Enquist SSU ordförande och Lena Micko vill ha handling isället för slagord.

Foto:

Linköping2012-06-30 04:06


Att inte ta krafttag mot detta stora problem är en politisk och samhällig straffspark av gigantiska mått.
Alla som är politiskt bevandrade och våra politiskt valda företrädare vet allt detta. Konsekvenserna av ungdomsarbetslösheten, speciellt nu i generationsskiftestider, har analyserats in- och utvändigt och befunnits oacceptabla.
Men vad görs?
Frågan måste främst besvaras på en nationell nivå men det går alldeles utmärkt att bekämpa de värsta effekterna av ungdomsarbetslösheten på det lokala planet. Detta enkla faktum har nu socialdemokraterna i Linköping tagit fasta på och går fram med tre radikala förslag för att göra någonting åt situationen.
- Vi är trötta på att sitta och vänta på att den borgerliga majoriteten ska göra någonting i verkligheten och inte enbart presentera politiska slagord.

Tre förslag
Vi går därför fram med tre konkreta förslag i Linköping, säger fyra bestämda socialdemokrater unisont, Helena Balthammar vice ordförande i bildningsnämnden, Lisa Enquist SSU ordförande, Kristina Edlund, kommunalråd och Lena Micko Kommunalråd presenterar, i ett nyligen framtaget program, sina lösningar.
- Vi har de lokala lösningarna i fokus när vi lägger fram våra förslag. Vi vill lyfta fram, i samarbete med näringsliv och myndigheter, kreativa lösningar för att underlätta för fler anställda och en bättre matchning på arbetsmarknaden, säger Helena Balthammar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om