Tre gripna för mordförsök

Fyra män kom i bråk och det slutade men att en av dem fick livshotade skador och befinner sig nedsövd på Universitetssjukhuset. Han är dock utom direkt livsfara.

Linköping2013-01-11 07:51

Det var grannar som hörde det bråk som slutade med att en 32-årig man blivit så illa misshandlad så att han fick föras i ambulans till US och sövas ner. Hade mannen inte fått omedelbar sjukvård hade han avlidit av de skador han tillfogats.

Bråk i trapphus
- Larm inkom till polisen 03.20 och det var en granne som väckts av det oljud som uppstått i det trapphus där vissa delar av misshandeln skett, berättar Claes Solid, tillförordnad chef vid Linköpingspolisens utredningssektion.
- Sedan har viss misshandel skett utomhus och mellan Berzeliigatan och Katedralskolan.
Vad som utlöste bråket vet vi inget om i nuläget och även om vi har kunnat höra de tre gärningsmännen så har vi ännu inte helt klart för oss vad som hänt.

21-åring släppt
- Men efter förhör så fick två av männen, 27 och 24 år gamla, kvarstanna i fängsligt förvar medans den tredje, en ung man född 1990, släpptes fri eftersom han inte längre är misstänkt för mordförsök. Samtliga av de inblandade är kända av oss sedan tidigare och då för allt ifrån trafikföreteelser till våldsbrott, berättar Claes Solid vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om