Tre inbrott – på samma företag

Klockan 07:20 i fredags greps en man misstänkt för stöld och häleri efter ett inbrott i fyrverkeributik på Tornby.

Ett och samma företag i Tornby fick påhälsning tre gånger i helgen.

Ett och samma företag i Tornby fick påhälsning tre gånger i helgen.

Foto: Patrik Ekström

Linköping2017-01-02 10:00

Klockan 00.57 skulle en polispatrull stoppa och kontrollera ett fordon på Tornbyområdet. Föraren av fordonet valde att försöka smita undan polispatrullen men bilen körde av vägen och två personer lämnade fordonet springandes.

I den kraschade bilen påträffades ett större antal fyrverkeripjäser. Dessutom var det aktuella fordonet falskskyltat. Bilen togs i beslag av polis för spårsäkring.

Misstanken fanns nu att de bägge personerna kunde vara inblandade i ett inbrott i området då ett larm gått från en butik på Roxtorpsgatan vid 23-tiden. Gärningspersonerna ska ha tagit sig in genom ett fönster och stulit pyroteknik. Polisen har genomfört brottsplatsundersökning och säkrat spår.

Ett flertal polispatruller och hund sattes in i sökandet efter de bägge personerna och några timmar senare påträffades en man som försökte gömma sig under en bil på Attorpsgatan. Mannen, född 1987, greps misstänt för stöld, alternativt häleri. Ett flertal polispatruller har fortsatt sökandet efter den andra person som setts springa från bilen. Vid07-tiden på morgonen var personen ännu inte gripen.

I lördags var det dags igen för ett inbrott på samma företag som säljer fyrverkerier.

Klockan 09.16 Polisen kontaktades om ett upptäckt inbrott på ett företag i Tornby. Någon eller några ska efter stängningstid på fredagen ha forcerat ett stängsel och en container och tillgripit gods. Det är tredje natten i följd som företaget drabbas av inbrott. Natten till fredagen greps en person. Polisen har under nyårsaftonens morgon genomfört en teknisk undersökning av brottsplatsen för att söka spår.

Ett och samma företag i Tornby fick påhälsning tre gånger i helgen. Foto: Patrik Ekström

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om