Tre Kronor allt närmare för Linus

Supersuccén har gett eko - Förbundskapten Pär Mårts: "Hultström är högaktuell"

Vimmerbyfostrade SHL-backen Linus Hultström är högaktuell för Tre Kronor, berättar förbundskapten Pär Mårts för vår tidning.

Vimmerbyfostrade SHL-backen Linus Hultström är högaktuell för Tre Kronor, berättar förbundskapten Pär Mårts för vår tidning.

Foto:

Linköping2016-03-16 06:42


Linus Hultströms jätteframgångar ger eko. Eko som nu kan räcka hela vägen till landslaget för den Vimmerbyfostrade SHL-backen.

- Om och när Djurgården åker ur slutspelet är Linus högaktuell, säger förbundskapten Pär Mårts till vår tidning.

Med 31 poäng, tolv mål och 19 målgivande passningar, vann Linus Hultström backarnas poängliga i SHL. När slutspelet drog igång med åttondelsfinalerna i förra veckan fullkomligt exploderade Vimmerbysonen. Hans Djurgården vann matchserien mot Brynäs med 2-1 och Linus svarade för smått osannolika nio poäng (3+6) på de tre matcherna. Fyra av dessa nio poäng kom i den avgörande matchen i måndags, som DIF vann med 5-4.

Nu berättar förbundskapten Pär Mårts (lilla bilden) om sitt intresse för Linus Hultström, som sedan tidigare har några U-landskamper på kontot.

- Jag har följt Linus under en lång tid. Jag tycker att han gjorde ett bra val när han lämnade LHC för Leksand. Han ville spela en mer betydande roll och få mer förtroende än vad han fick i Linköping, där det var trångt om plats.

- Jag gillar skarpt att Linus tog ansvar för sin egen utveckling och inte bara hoppades på att något skulle hända. Man ser ju att det gav resultat också. Jag såg matchen mot Brynäs i måndags och där var han rent lysande, berömmer förbundskaptenen.

- Linus är pigg i tanken. Hans ser lösningar nästan innan de finns. Det går väldigt fort när han levererar och går för en situation. En mycket modern back, säger Pär Mårts.

Men från framgångsrik SHL-back till landslagsback är det så klart ett rejält steg att ta. Ännu längre är klivet till en VM-plats, som många anser att Linus Hultström nu borde vara aktuell för.

- Jag är inte riktigt i VM i tankarna än. Först har vi några landskamper i april där Linus absolut är högaktuell, beroende på om och i så fall när Djurgården åker ur slutspelet, säger Pär Mårts.

- Med de kvaliteter Linus har vore det självklart intressant att se honom i Tre Kronor.

Linus får ju ibland kritik för bristande kvaliteter i defensiven. Hur ser du på det?
- Om man jämför hockey med friidrott så är Linus kanske ingen tiokampare. Men jag gillar specialister. De är oerhört viktiga - ett lag klarar sig inte utan dem. Och hellre vara extremt bra på någonting än på ingenting, skrattar Mårts.

Läs mer i onsdagens papperstidning

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om