Tre kyrkosamfund blir ett

Kyrkan har länge brottats med ett krympande medlemsunderlag och därmed en sämre ekonomi. Samtidigt har intresset för andliga frågor ökat en del och samarbetet mellan de olika kyrkorna i Sverige har intensifierats.

Tre samfund går ihop med allt vad detta innebär. Foto: Tommy Pettersson

Tre samfund går ihop med allt vad detta innebär. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-03-06 07:36


Nu tar tre stycken samfund ett rejält grepp på sina problem för att möta framtiden. Svenska Missionskyrkan, Svenska Baptistsamfundet och Metodistkyrkan i Sverige har startat en sammanslagningsprocess i hela Sverige och den ska manifesteras i Linköping under våren.
Aktiviteterna börjar redan den 16 maj med Metodisternas förkonferens och möten samt fest för den gamla Missionskyrkan. I Baptistkyrkan hålls dessutom en internationell fest.
- Jag tror att man kommer att tala om Kyrkokonferensen 2012 i Linköping som något alldeles extra, säger Lars Eklund lokal projektledare och fortsätter.
- De gamla samfundens egna förhandlingar kommer att pågå den 17 maj i olika kyrkor och de gemensamma förhandlingarna kommer att vara i Crusellhallen.
Ungdomsförbunden i samfunden har redan visat de äldre vägen genom att slå ihop sina verksamheter.

Från hela landet
Det är mycket som ska avhandlas i maj, ekonomi, lokaler och trosfrågar. Men det erbjuds framförallt en lång rad arrangemang utöver de gemensamma förhandlingarna. Seminarier och underhållning avlöser varandra och det blir även en konferens för barnen.
- Förhandlingarna är till för ombuden, men vi räknar med att många tillresande kommer hit och delar gemenskapen, framförallt på kvällarna på våra kvälls gudstjänster i tältet som kommer att stå i Kungsträdgården, mellan Slottet och Länsstyrelsen i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om