Trippelrånet: Kvinna fick kniv mot strupen

Utredningen kring lördagens knivrån i Ryd fortsätter och enligt källor till Linköpings Tidning fick en av utsatta kvinnorna en kniv tryckt mot strupen.

Linköping2016-02-02 15:28

Rånet ska ha gått fort men ändå satte det skräck i de tre kvinnorna enligt en källa som Linköpings Tidning talat med. De tre kvinnorna har alla olika etnisk bakgrund och har även i förhör angett att rånaren troligen kommer från ett afrikanskt land.

- Det är alltid allvarligt och obehagligt när ett knivrån sker, berättar polisens utredningsbefäl Martin Hedberg som gör gällande att man för tillfället helt saknar spaningsuppslag.

Enligt uppgifter till Linköpings tidning så ska en av de rånutsatta kvinnorna chockats svårt av det inträffande. Hon kastade även ifrån sig väskan som sedan rånaren fick med sig. I väskan fanns många tillhörigheter samt även det uppehållstillstånd hon har utöver pengar, kontokort och sin mobiltelefon.

- Kvinnorna satte sig sedan på bussen och därför tog det ytterligare en tid innan polis kom till platsen, avslutar Martin Hedberg vid Linköpingspolisen.

Polisen har även begärt ut övervakningsfilmer från de olika kameror som finns i området och man hoppas även att kunna spåra knivrånaren när eller om denna börjar använda de konto och bankkort han kom över.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om