Trippelrånet: Polisen saknar spaningsuppslag

Det var i lördags som tre kvinnor blev knivrånade av en, för dem, okänd man. I nuläget saknas det spaningsuppslag men polisens utredningsbefäl Ann-Christine Rehnström ger sig dock inte.

Linköping2016-02-01 13:41

Runt klockan 23.00 på lördagskvällen vid en busshållplats vid Ryds Allé blev tre yngre kvinnor, födda 1988 och 1992, som blev påhoppade av en för dem okänd man och sedan avkrävda sina väskor. En av kvinnorna släppte ifrån sig sin handväska.

Morskade upp sig
- Det är klart att kvinnorna blev chockade över att bli hotade med kniv men de morskade upp sig ganska fort och det var ju bara en av dem som lämnade ifrån sig sin väska, berättar polisens utredningsbefäl Ann-Christine Rehnström och fortsätter:

- Just nu saknar vi spaningsuppslag men i den plånbok som fanns i den väska som rånaren tog så finns det olika typer av betalkort som går att spåra så fort rånaren börjar använda dem och då kan vi spåra upp och gripa honom.

Mannen beskrivs som mörk, med svarta kläder, maskerad över ansiktet och en luva över huvudet.

Kan stämma på vem som helst
Ett signalement som kan stämma på ganska många och som ännu inte heller gett så mycket att gå på för polisen understryker Ann-Christine Rehnström och berättar även man begärt in övervakningsfilm från de kameror som finns i närheten för att på så sätt kunna hitta personer som rört sig i det aktuella området och vid en tid som hänger samman med rånet och rånförsöken.

- Nu fortsätter vi och jobbar vidare så vi kan få fast den här mannen. Jag ger mig inte så lätt, avslutar Ann-Christine Rehnström, utredningsbefäl vid Linköpingspolisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om