Trög start för handeln 2014

Under året har Linköping city fått två nya cityutvecklare och utsikterna inför nästa år är enligt dem goda, trots att de spår en tuff början. Närmast i tid ligger Melodifestivalen och sedan väntar sommarens höjdpunkt: Stadsfesten.

Marianne Lindh ser fram emot 2014, närmast i tid kommer Melodifestivalen i februari.

Marianne Lindh ser fram emot 2014, närmast i tid kommer Melodifestivalen i februari.

Foto:

Linköping2013-12-21 05:07


- I mars börjar det snurra på, innan dess brukar det vara ganska lugnt för oss. I år är det annorlunda i och med att det är melodifestival i Linköping i februari. Min kollega Mia Athlöf arbetar febrilt med det nu.
Det kommer att synas att det är melodifestival i stan, lovar Marianne Lindh som är cityutvecklare och vd för företaget Linköping city Samverkan AB.

Höjdpunkter under 2014?
- Melodifestivalen är jätteskoj! När huset bredvid Näringslivets hus blir klart ska det bli kul att se hur flödet blir här. Jag ser också fram emot utvecklingen av Repslagaregatan och Åhlénshuset, säger hon. Om det är några nya butikskedjor på väg in i Linköping kan hon inte uttala sig om.
Även näringslivet bidrar till ett rikare cityliv i Linköping.
- Det är fantastiskt positivt med vad som händer inom Saab, det innebär fler människor som bosätter sig i Linköping och också fler som handlar och vistas i stadskärnan. För oss är det som händer runt omkring positivt, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om