Trygghetsboende istället för bensinstation

Koalition för Linköping vill se byggnation av ett trygghetsboende på Älgvägen. Fastigheten som är aktuell för byggnation var tidigare bebyggd med en bensinstation.

Linköping2017-12-27 12:00

Bensinstationen är nu riven och på tomten planeras det för bostäder. Koalition för Linköping vill se att det blir trygghetsboende för äldre som byggs.

Frihet att välja

Nu startar samhällsbyggnadsnämnden detaljplanering och senare under processen kommer kommunen bjuda in till tävling för att bygga projektet, exempelvis i en så kallad markanvisningstävling. Inflyttning kan bli aktuellt om fyra år.

Trygghetsboende är en boendeform för äldre som vill ha mer social samvaro och trygghet än de kan få i det egna hemmet. Det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende, utan den boende hyr eller köper själv sitt boende.

- Vi behöver fler boendeformer i Linköping, och trygghetsboende är ett bra mellanboende för äldre. Samtidigt är det bra för det blir enkelt att umgås och samla aktiviteter för friska äldre, säger kommunalråd Birgitta Ryghagen (MP).

- Det är viktigt för den som är äldre att ha friheten att kunna välja att bo kvar i sitt område, även när man blir äldre och får förändrade behov. Jag är därför glad att samhällsbyggnadsnämnden nu fattar detta beslut, säger Monika Broman (L), ledamot i äldrenämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om