Turbulens i flygsamarbetet

I mitten av december gick organisationen Svenska regionala flygplatser ut med ett pressmeddelande om en gemensamt upphandlad flygtrafiktjänst. Norrköpings kommun hade därmed tillsammans med Jönköping, Kalmar, Karlstad, och Skellefteå gått samman om en gemensam aktion för att ta ned kostnaderna för flygtrafiktjänst på sina flygplatser.

Linköpings flygplats.

Linköpings flygplats.

Foto:

Linköping2012-12-27 05:05


Linköpings kommun var dock inte med på den startbanan. Planerna på en gemensam flygplats för Linköping och Norrköping har nog skrinlagts en gång för alla gånger men ett intensivt samarbete har inlett under 2011 mellan de östgötska metropolerna.

Göte och Karl-Erik
Kommunstyrelseordförande i respektive stad, Paul Lindvall och Lars Stjernkvist har levererat en flygplatsutredning och ett begynnande samarbete som också detta är under utredning för närvarande.
När nu Norrköping deltar i ett femårigt samarbete kring flygverksamhet med andra kommuner startar det en viss turbulens i Linköpings stadshus.
- Jag tycker att Norrköping borde kollat upp frågorna lite mer noggrant innan man gått in i det nya samarbetet. Man kanske har stämt av med Saab men det känner jag inte till, säger Paul Lindvall från Linköping i en kommentar till det samarbete som Linköping och Norrköping har inlett.
- Det hela är komplicerat och det hade varit bättre om man diskuterat frågorna först. Vi vet att Saab har virtuella flygledaretjänster under utveckling och det är ju bra kostnadsmässigt för både Linköpings och Norrköpings flygplatser i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om