Tusentals besökte Valla Fritidsområde

I lördags återuppstod Linköpings största och kanske mest populära lekpark, Lill-Valla efter att ha tagits ur bruk ett drygt halvår för en kraftfull ombyggnation.

Det behövdes ett rejält mellanmål om man skulle orka leka vidare, tyckte Olivia och Lukas. Foto: Tommy Pettersson

Det behövdes ett rejält mellanmål om man skulle orka leka vidare, tyckte Olivia och Lukas. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2017-10-23 11:00

Det märktes att lekparken är populär och har varit efterlängtad eftersom tusentals leksugna barn och föräldrar vallfärdade till Valla Fritidsområde en tidig lördagseftermidag i oktober.

För hela familjen

Linköpings kommun har de senaste 14 åren satsat på nya lekplatser och renovering av drygt 100 lekplatser. Ombyggnationen av Lill-Valla lekpark har utgått ifrån det vinnande bidraget "Samspel" i en arkitekttävling som vanns av Daniel Fried, Josefin Norén Almén, Mikael Ohlsson och Örjan Lindbeck.

Kommunstyrelsens ordförande Kristina Edlund kultur- och fritidsnämndens ordförande Cecilia Gyllenberg Bergfasth invigde parken tillsammans med Leoparden Lattjo, gratis korv och en hel del andra aktiviteter i den nybyggda anläggningen.

- Många som vuxit upp i Linköping har en relation till Lill-Valla och det är många som känt en sorg över att det inte gått att komma hit och leka de senaste åren. Nu väcker vi lekparken till liv igen. Friluftsmuseet Gamla Linköping får en ny mötesplats och vi har tagit i lite extra så att det ska vara en plats för lek och rekreation en lång tid framöver, tyckte Cecilia Gyllenberg Bergfasth.

Förädlat grönområde

Lill-Valla lekpark i Vallaskogen har byggts under mars-oktober 2017 med fokus på tre lekområden, en ny smådjursanläggning och med tillgänglighetsanpassade delar och gott om rekreationsytor. Stenarna från labyrinten, samt granitstenar och ränndalsstenar från sågverksområdet återanvänds i lekparken. Tallar som har fällts i området återanvänds som trappsteg och sittstockar.

- Grönområden är oerhört viktiga i staden och när Linköping växer är det viktigt att vi samtidigt satsar på våra parker och grönområden. Det har vi gjort i Lill-Valla, som är Linköpings största lekplats och jag hoppas den kommer vara till glädje för Linköpings barn många år framöver, berättade kommunalrådet Kristina Edlund.

Vilgot i såpbubblorna värld tyckte mest om att mata hästarna och leka i skogskojorna land. Foto: Tommy Pettersson
Vilgot i såpbubblorna värld tyckte mest om att mata hästarna och leka i skogskojorna land. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om