Två avlidna i villabrand

När räddningstjänsten kom till platsen var det redan för sent, villan var övertänd. Under söndagen avled en kvinna och en man i 30-årsåldern i en villabrand i Rimforsa samhälle.

Villan var övertänd när räddningstjänsten kom på plats.

Villan var övertänd när räddningstjänsten kom på plats.

Foto:

Linköping2014-05-18 10:49


Det var en lastbilschaufför, färdandes på riksväg 23/34, som på långt håll observerade en villabrand i Rimforsa under natten till söndagen. Räddningstjänsten larmades klockan 03.13, men när de kom till platsen var det redan för sent.
- Rimforsas räddningstjänst var först på plats och de lyckades hålla utryckningstiden på tio minuter, men när de kom till platsen var branden redan fullt utvecklad. Rutor hade krossats och taket rasade in precis när de började insatsen. Villan var helt övertänd, säger insatsledaren Staffan Waldau.

Två avlidna
En 29-årig man och en 27-årig kvinna hittades avlidna i villan när släckningsarbetet påbörjades. Redan under natten aktiverades kommunens POSUM-grupp för att ge stöd till de anhöriga. Ett församlingshem öppnades upp där alla berörda fick träffas för att prata.
- Vi gjorde allt vi kunde, men vi låg efter redan från början. När branden väl får tag i huset blir den stark väldigt snabbt. Vi kämpade men lyckades tyvärr inte rädda de båda personerna, säger Staffan Waldau.

Samtal
Totalt bestod Räddningstjänstens styrka av 12 personer från Rimforsa och Kisa. Under söndagen pratade de igenom sina upplevelser.
- Det här är som tur är inget vi upplever varje dag. Därför är det viktigt att vi går igenom vad vi upplevt så att alla får prata ut och berätta sina funderingar så vi vet hur alla mår, säger Staffan Waldau.
Orsaken till branden är fortfarande oklar och platsen har spärrats av för en teknisk undersökning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om