Två döda och sex svårt skadade

Kvällen och natten mot tisdag ägde ett stort bråk rum i stadsdelen Hageby i Norrköping. Enligt uppgifter från polisen var ett drygt hundratal personer inblandade och det hela avslutades med att två bröder i 40-års åldern dog av de skador de tillfogats under storbråket.

Anne Asp, polisområdeschef i Norrköping. Foto: Anna Ek

Anne Asp, polisområdeschef i Norrköping. Foto: Anna Ek

Foto:

Linköping2014-04-23 07:08


Vad som egentligen är upprinnselse till bråket i korsningen Hyvlaregatan och Murargatani Hageby är ännu höljt i dunkel. Enligt Anne Asp, polisområdeschef i Norrköping, så rör det sig om gammalt groll mellan olika personer i en släkt. Redan i påskdagen var det oroligt vid en gudstjänst där de olika meningsmotståndarna deltog och polis fick kallas till platsen men där och då fanns det inga skäl för polisen att ingripa enligt Anne Asp.

Mordförsök
- Vi är nu i början av den här utredningen men redan nu har vi förhört både de fem män som är anhållna och ett flertal vittnen men vad som sagts i de förhören vill jag inte gå in på. Däremot kan jag bekräfta att en person är anhållen för medhjälp till mord och två personer för mord samt en person mord, fortsätter Anne Asp som inte ser något samband mellan de tidigare oroligheterna i området och det dödliga dramat som utspelade sig under kvällen och natten mot tisdag, fortsätter Anne Asp.

Ett flertalbilar var tagna i beslag. Foto: Anna Ek
Ett flertalbilar var tagna i beslag. Foto: Anna Ek
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om