Två drömcoacher för Winning ground

Det har av tradition varit väldigt svårt för tjejer i Skäggetorp att få engagera sig i idrott. Har man en utländsk bakgrund resulterar det i många fall till att föräldrarna inte engagerar sig i idrottandet - såvida det inte är en son. Två som får ut Skäggetorpsflickorna i fotbollen är Diana Wannes och Garina Abraham.

Här är två riktiga förebilder som tar sig tid med tjejerna efter träningen också.

Här är två riktiga förebilder som tar sig tid med tjejerna efter träningen också.

Foto:

Linköping2015-05-07 07:19


I sommar är det dags för fotbollsfestivalen Winning ground som samlar Linköpings 10-12-åriga flickor i en två dagar lång turnering. Två av lagen har sin hemmaplan i Skäggetorp/Lycketorp under ledning av 19-åriga Diana Wannes och 18-åriga Garine Abraham, själva från Skäggetorp. För Dianas del kom en knäskada i vägen för karriären, medan Garine fortfarande satsar på fotbollen. Duon får utbildning i ledarskap och förstås stärkt självförtroende både som ledare och medmänniskor.
- Vi har märkt att fast familjen bor i Sverige lever traditionen i dem. Nästan ingen av föräldrarna vet hur duktiga deras döttrar är. Jag tror jag har träffat max två eller tre av föräldrarna under hela tiden de varit med, säger Garine. Hon och Diana rör sig ute i skolor och på aktivitetsparken för att värva fler spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om