Två nya festivaler i Norrköping

Den första upplagan av East Backyard Festival är slut för i år och lockade liksom Bråvalla en mängd besökare. Med två välbesökta nykomna festivaler under samma sommar har Norrköping blivit en riktig festivalstad.

Vännerna Carola Nerg och Helene Jägenberg njöt av festivalstämningen.

Vännerna Carola Nerg och Helene Jägenberg njöt av festivalstämningen.

Foto:

Linköping2013-08-05 06:58


-Vi var här igår också, då lyssnade vi på Liverpool, säger Helene Jegenberg som var på East Backyard Festival tillsammans med vännen Carola Nerg. Lördagens artister hade de inte någon vidare koll på, men det var heller inte det viktigaste.
- Jag älskar livemusik, det är musikupplevelser som jag lägger mina pengar på. Just därför diggar jag Norrköping, här finns det mycket musik att gå och lyssna till. Tidigare i sommar var jag på Bråvallafestivalen, säger hon.

Blandad musik
Publiken bestod av människor i spridda åldrar och artisterna på scenen var hämtade från musikbranschens alla hörn. Under lördagen spelade David Urwitz stillsam musik med endast piano som ackompanjemang till sin egen stämma.
- Jag har spelat i nästan alla städer i Sverige, men aldrig i Norrköping, säger han till publiken innan han spelar "Din skull" från albumet "David Urwitz" från 2010.

David Urwitz spelade stillsam musik med endast piano och sång.
David Urwitz spelade stillsam musik med endast piano och sång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om