Två omhäktade i kidnappningsdramat

Den trio från Linköping och Mjölby som misstänkts för att ha kidnappat en 25-årig Linköpingsstudent omhäktades under torsdagen och får stanna kvar i häktet ytterligare en månad.

Linköping2012-01-20 07:46

Den 23-åriga kvinnan och den 26-årige mannen är nu häktade till den 16 februari. Den tredje misstänkte, en 26-årig man, gick med på att fortsätta sitta häktad.
- De är häktade på sannolika skäl för att ha utfört kidnappningen och nu häktas de om och får sitta så fram till och med den 16 februari, berättar Lisa Sannervik, presstaleskvinna vid polisen i Uppsala län.

Omfattande utredning
- Vi behöver hålla flera förhör och dessutom invänta ytterligare svar från den tekniska utredningen. Bland annat inväntar vi svar från den undersökning som gjorts av det hus som 25-åringen satt inspärrad i. Det här är en riktigt stor utredning och det är många som jobbar med den och vi behöver helt enklet mera tid, fortsätter hon.

Inga medgivanden
De misstänkta har inte på något sätt medgivit att de på något sätt varit inblandande i kindnappningen av den 25-årige studenten och företagaren från Linköping. Polisen har dock börjat ana ett motiv bakom bortförandet av 25-åringen men kan av utredningstekniska skäl inte uttala sig om vilken typ av motiv det skulle kunna röra sig om.
- Det finns även andra skäl till att de omhäktas och det är att de skulle kunna smita iväg och eventuellt även återfalla i brottslighet, menar Lisa Sannervik vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om