Två släppta efter ekorazzia

Misstänkta för bidragsbrott...

Linköping2015-12-10 13:50

Under onsdagens eftermiddag släpptes två av de tre anhållna männen som anhölls efter en massiv och samordnad insats under tisdagens morgon.

Polis slog alltså till mot både privatbostäder och affärslokaler, bland annat på Djurgårdsgatan, i centrala Linköping. De två män som är misstänkta för bidragsbrott är dock släppta efter som det inte fanns starka skäl nog att hålla kvar dem säger åklagaren Karin Sandén vid Ekobrottsmyndigheten.

- Att det gäller bidragsbrott kan jag bekräfta men man letar fortfarande efter ytterligare personer så därför vare sig kan jag eller ska jag säga så mycket mera i ärendet.

De två männen är misstänkta för att under en period av drygt ett år, mellan den 29 september 2014 och fram till och med den 30 november i år, tillskansat sig bidrag man inte haft rätt i.

Åklagaren som arbetar just med att utreda det brottet Ann-Charlotte Boo är även hon väldigt tystlåten om vad de anhålla männen sagt i förhör och hur det ställer sig till brottet men Linköpings Tidning erfar att de nekar till det som de anklagas för.

Brotten som de iblandade misstänks för är skattebrott och bokföringsbrott. Polisen gjorde en hel del beslag under tisdagens insats men vad som kom fram där är ännu inte klart och även där är det tyst från både polisen och ekobrottsmyndighets sida.

- Nu fortsätter vi utredningen med förhör och att gå igenom de beslag som gjorts, avslutar Karin Sandén vid Ekobrottsmyndigheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om