Tvillingar – och bästa vänner

Enäggstvillingsystrarna Johanna och Sara Demir har förmodligen hela sitt liv fått finna sig i att bli förväxlade med varandra. I småskolan kunde ingen se vem som var Sara och vem som var Johanna.

Båda två är borna entreprenörer. Foto: Tommy Pettersson

Båda två är borna entreprenörer. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-10-06 09:00

Även i temperament och personliga egenskaper var systrarna oerhört lika under sin uppväxt.

Salt och peppar

Rent utseendemässigt är tjejerna naturligtvis väldigt lika. Nu i vuxenålder är det fortfarande svårt att skilja dem åt. Sara har slingat sitt hår lite grann och tur är väl det för annars skulle det vara svårt att tilltala dem med rätt namn.

– Vi har väl aldrig tyckt att det har varit särskilt jobbigt med att man inte kan skilja på oss. I skolan blev vi tilltalade med ”Tvillingarna”, inte Sara eller Johanna, säger Sara och får understöd av Johanna.

– Det är ingen som vill något ont med att klumpa ihop oss men det har blivit så. Våra personligheter har aldrig tagit skada av när vi blivit behandlade på det sättet. Vi är inte bara tvillingar utan vi är också bästa vänner och vi har alltid stöttat varandra villkorslöst under vår uppväxt och även nu i vuxenlivet, menar Sara Demir.

Uppfostrade att tro på sig själva

Johanna och Sara är uppväxta i Skäggetorp men flyttade vid sex års ålder till Linghem med föräldrarna, en äldre syster samt en äldre bror. Som barn ville Sara bli polis och Johanna konstnär men livet tog dem längs andra vägar och utvecklar till olika personligheter. 

Något som definitivt har varit gemensamt är deras ogillande av orättvisor och mobbing.

– Vi har haft en väldigt trygg uppväxt med en fantastisk stöttning från våra föräldrar. 

De har alltid trott på oss och pushat oss att tro på våra passioner och drivkrafter. Våra föräldrar har alltid sagt till oss att det finns inga gränser än dem du sätter upp själv, berättar Johanna.

– Vi har också känt och det gör vi fortfarande att vi har ett skyddsnät från vår familj. Skulle det hända något tråkigt så finns familj och vänner där och kan ta emot.

Borna entreprenörer

Familjens historiska rötter är från det syrianska och armeniska samhället vilket kanske kan förklara den entreprenörsanda som både Johanna och Sara besjälas av.

Båda två har varvat hårt arbete med målinriktade studier och nu har yrkeskarriärerna skjutet fart. 

Systrarna ser möjligheter i det mesta istället för hinder och allt talar för att ett redan framgångsrikt företagande kommer att utvecklas än mer för de båda systrarna.

Har bott i USA

Sara är personlig tränare och arbetar för närvarande på Worldclass men hon är på väg att bygga upp ett eget företag. Nu i höst jobbar hon med ett koncept som kallas Bootcamp.

– Bootcamp består av minst fyra veckors träning och kost i gruppform under ledning av den personliga tränaren. 

Bootcamp startade som en rolig träningsform tillsammans med vännen och kollegan Claudia Agirman för drygt fyra år sedan. 

Konceptet har fullkomligt exploderat och på kort tid blivit väldigt populärt och omtyckt. 

Kanske en effekt av både tydliga resultat och den roliga stämningen som växer fram i grupperna, berättar Sara.

Johanna driver idag ett eget företag som arbetar med företrädesvis fotografi och hjälp till företag med marknadsföring. 

Hon har alltid målat i sitt liv och haft en dragning åt det konstnärliga.

– Jag gillar det skapande arbetet, färger, former och bilder. Det började med att jag lade ut bilder på en blogg och fick lite småuppdrag. Sedan fick jag ännu fler fotouppdrag och då vågade jag ta steget fullt ut och öppna min studio.

Systrarna stöttar varandra i vått och torrt. Foto: Tommy Pettersson
Systrarna stöttar varandra i vått och torrt. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om