UEFA besökte Linköpings arena

Linköpings arena börjar ta form men än är det mycket kvar att göra inför Fotbolls EM, som drar igång i juli. Under tisdagen besökte representanter från UEFA och Svenska Fotbollsförbundet Arenan för tredje gången, för att se hur framväxten går.

Marie Reinecke och Birgitta Thell är spända över arenans framväxt, dock oroliga över naturgräsets.

Marie Reinecke och Birgitta Thell är spända över arenans framväxt, dock oroliga över naturgräsets.

Foto:

Linköping2013-03-13 07:46


Linköping är en av sju värdstäder då Dam-EM spelas i Sverige under sommaren 2013. UEFAs besök inrymde bland annat en genomgång av hur alla lokaler och utrymmen kommer att användas under EM.
- Det märks att bygget går framåt men vårt fokus är på EM, säger Göran Havik, organisationschef för EM. Sammantaget har 45 000 biljetter sålts såhär långt, varav 2000 biljetter för matcherna i Linköping.
- Biljettförsäljningen har gått sensationellt bra. Vi släppte biljetterna den 14 februari och på två timmar hade vi sålt 22 000 biljetter. Tidigare har man aldrig behövt köpa förköp för det har alltid funnits plats. Jag tror att det här EM kommer att stärka damfotbollens ställning och det sätter verkligen Linköping på fotbollskartan, säger Göran Havik. 7 400 sittplatser och 900 ståplatser kommer arenan att kunna hålla när den står färdig.
Södra läktaren har en så länge ett ofärdigt utseende där det kvarvarande arbetet närmast involverar markarbete då cykelställ ska ställas dit samt att ett konstverk ska sättas upp. De höga betongpelare som sticker upp från den södra läktaren kommer att stå kvar tills vidare då planer om ombyggnad står vilande till efter EM.
- För den södra läktaren har vi i nuläget en temporär lösning där en vepa kommer att hängas upp under EM, säger Birgitta Thell, Arenachef och venuemanager.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om