UF-alumner gör praktik

Ung företagsamhet i Östergötland arrangerade genom nätverket UF alumni projektet Ledare för en dag. Fem före detta UF-företagare fick följa fem framgångsrika ledare under en hel dag för att på slutet träffas på Näringslivets hus. Alexander Zahari följde med Nulinks vd Yvonne Rosmark. Han ville få fler kontakter i näringslivet och det har han fått.

Yvonne Rosmark är vd på Nulink och hade i går UF-alumnen Alexander Zahari vid sin sida. Förhoppningsvis en blivande ledare även han. Foto: Rama Gergas

Yvonne Rosmark är vd på Nulink och hade i går UF-alumnen Alexander Zahari vid sin sida. Förhoppningsvis en blivande ledare även han. Foto: Rama Gergas

Foto:

Linköping2013-12-06 07:52


- Jag är mycket nöjd med dagen! Vi satt hela dagen på introduktionsmöte för 2014 med näringslivsrådet och bollade idéer fram och tillbaka, så nu är nästa verksamhetsår planerat, säger Alexander som fick träffa många från Linköpings näringsliv. Han hade ett UF-företag sista året på gymnasiet och jobbar nu på Länsförsäkringar i Norrköping samtidigt som han läser nationalekonomi i Lund på distans.
Han är från Norrköping, precis som flera andra av årets ledare och UF-alumner. Eftersom samverkan mellan städerna efterfrågas verkar det som målet är på väg att uppfyllas.
Yvonne Rosmark är nöjd över sin dagspraktikant.
- Alexander har varit nyfiken och ställt mycket frågor. Jag tror han lärt sig mycket, säger hon.

Plats för fler
På Nulinks agenda står bland annat kompetensförsörjning. Det blir fokus på ungdomar och studenter och att få så många som möjligt att stanna kvar i Linköping efter studierna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om