Ultimat styrketävling för världseliten

Snart kommer testosteronet att spruta i Stadium Arena. Några av världens starkaste män intar arenan för att göra upp om tre platser till 2015 års upplaga av Världens starkaste man. Norrköpingsbon Johannes Årsjö är sedan 2009 Sveriges starkaste man och står värd för arrangemanget Giants Live Sweden.

Johannes Årsjö är Sveriges starkaste man och värd för Giant Live Sweden, en deltävling till Världens starkaste man 2015.

Johannes Årsjö är Sveriges starkaste man och värd för Giant Live Sweden, en deltävling till Världens starkaste man 2015.

Foto:

Linköping2014-11-13 08:08


- Flera av de tävlande är från Norden. Vi är tre från Sverige, en från Norge, två från Finland och en från Danmark. Sedan kommer det folk från bland annat Italien och Kanada. Största dragplåstret är nog amerikanen Brian Shaw som blivit världens starkaste man två gånger, berättar Johannes Årsjö i en kaffepaus på jobbet som platschef på däckåtervinningen.

Fick blodad tand
Det var där det började för snart tio år sedan. Man skulle utse Norrköpings starkaste man och 20-åriga Johannes Årsjö blev utan att veta om det nominerad av sin bror.
- Jag har ofta fått höra att jag borde vara med i någon strongmantävling. Jag har alltid varit en stor grabb och vägde 105 kilo redan som 13-åring, berättar den numera 155 kilo tunga Johannes Årsjö.
Han vann inte tävlingen 2005 men fick blodad tand och började träna för att nå resultat. 2008 kvalade han in till Världens starkaste man och 2009 vann han Sveriges starkaste man.När han tävlar mot konkurrenterna inom Sverige är det en relativt enkel match att hamna på prispallen, även om han såklart måste anstränga sig för guldmedaljen.
- Många av de svenska motståndarna är riktigt duktiga i en eller ett par grenar. Min styrka ligger i att jag är bra på många grenar. Men ger jag inte järnet så vinner jag inte, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om