Umeå etta, US på andra plats

Förra året blev Universitetssjukhuset landets bästa sjukhus när Dagens Medicin rankade de bästa universitetssjukhusen. Nu tappar US platsen till Norrlands universitetssjukhus i Umeå men kvalar in som god tvåa.

Nu ligger man tvåa men nästa år?

Nu ligger man tvåa men nästa år?

Foto:

Linköping2014-01-27 08:05


I en senaste rankningen kommerLinköping efter Akademiska sjukhuset i Uppsala.
- Det är glädjande att vi har fortsatt goda resultat.
Det visar att alla medarbetare ute på klinikerna har ett stort engagemang och att vi fortsätter att förbättra vården. Men det är viktigt att lyfta fram att ett bra resultat också beror på gott arbete i hela sjukvården, på samtliga sjukhus och i primärvården, säger Martin Magnusson, utvecklingschef och chefläkare vid Landstinget i Östergötland i ett pressmeddelande.

Duktiga på födslar
US kommer på andra plats i medicinsk kvalitet, patientenkäter och akutväntetider. Förlossningsvård och diabetes hör till US starka områden, bedömer juryn.
- Det är riktigt som Dagens Medicin påpekar men vi har många starka områden som till exempel hjärtsjukvården, intensivvården, stroke och psykiatrin, vilket kan utläsas ur Öppna Jämförelser 2013. Vi har också områden där vi måste ha ett fortsatt stort förbättringsfokus, exempel på det är ledtider inom cancervården och vårdrelaterade infektioner, säger Martin Magnusson. Förra året kom också Vrinnevisjukhuset och Lasarettet i Motala högt i rankningen gällande stora respektive mindre sjukhus, men finns i år inte med på 10 i topp-listan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om