Ungdomars framtid efter skolan

Skolans roll kontra arbetsmarknaden? Det diskuterades under seminariet Skola för framtiden som hölls på måndagen i kommunfullmäktigesalen i stadshuset.

Jörgen Christensen från Danmark och Carina Petersson, utvecklingsledare på Anders Ljungstedts gymnasium samt initiativtagare till Skola för framtiden seminariet.

Jörgen Christensen från Danmark och Carina Petersson, utvecklingsledare på Anders Ljungstedts gymnasium samt initiativtagare till Skola för framtiden seminariet.

Foto:

Linköping2013-05-28 06:45


På plats fanns representanter från Second chance schools i Danmark, England, Tyskland, Ungern, Spanien och från Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping.
- Second chance school är till för de ungdomar som inte klarar av att möta de krav som ställs i ett nationellt gymnasieprogram.
Genom vårt program får de ta del av både skolundervisning men också av praktiskt arbete på en arbetsplats, säger Carina Petersson, utvecklingsledare på Anders Ljungstedts gymnasium.

Samarbete länder emellan
Dagens seminarium var en del i ledet att skapa samarbete mellan olika europeiska länder.
- Tillsammans är vi starka och dessutom är det viktigt att få möjligheten att se saker ur olika perspektiv.
Vi kan lära oss genom att titta på andra delar av världen, menar Carina Petersson.
En av de europeiska representanterna var Jörgen Christensen som åkt från Köpenhamn för att delta under dagen.
- Vi arbetar inom Centre of excellence som är ett slags nätverk där goda erfarenheter och idéer från Europas alla Second chance schools samlas. På så sätt kan vi sprida information och kunskap genom att träffas och mötas på konferenser och seminarier, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om