Unik i sitt slag i Östergötland

I Norrköping Haga finner vi Fysett Rehab- och träningscenter som riktar sig mot en målgrupp som inte trivs, eller ens kan gå, på vanliga gym. Träningsmaskinerna i gymmet är anpassade efter rullstol, och musiken silar sakta ur högtalarna.

Jonna Pettersson, Cecilia Åkerberg  och Monica Johansson visar stolt upp gymmets funktioner.

Jonna Pettersson, Cecilia Åkerberg och Monica Johansson visar stolt upp gymmets funktioner.

Foto:

Linköping2015-02-27 07:48


- Vi vill vara ett gym för alla, och en mötesplats. Den vanliga missuppfattningen är att man måste se ut som Susanne Lanefeldt i tajta trikåer för att gå på gym. Så är det inte, här har vi en öppenhet och folk bryr sig om varandra. Vi har en bred åldersgrupp, den äldsta är väl en 94-årig dam.
Det var nu sex år sedan som arbetskamraterna Cecilia Åkerberg och Ulrika Strid Grönblad mötte Monica Johansson på en starta eget-kurs och kom fram till att de ville göra samma sak, och att det också var en god idé att göra det tillsammans.
- Det är roligt när ens idéer går att genomföra - vi har så nära från beslut till åtgärd och alla får säga sitt. Det är det som är så spännande med att vara egen företagare, säger Monica Johansson.
Deras verksamhet delar upp sig i en friskvårdsdel och en sjukvårdsdel. Till förstnämnda hör deras nyrenoverade gym och uppfräschade gruppträningssal, och massagen. Sedan har de patienter som har besvär med sådant som proteser, yrsel och frakturer som behöver mer eller mindre hjälp beroende på tillstånd och skede: fysioterapeutens jobb är att sätta dem i aktivitet och sträva efter att de ska klara sig på egen hand. Sedan om eller när de blir helt återställda är sedan övergången smidig till den vanliga friskvården - allt finns redan här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om