Universitetssatsning i länet

Nu har Linköpings universitets utredning om universitetets framtida utbildnings- och forskningsutbud och dess förläggning presenterats. Utredningen föreslår bland mycket annat en fortsatt satsning på Campus Norrköping vilket tidigare har varit ett frågetecken.

Linköpings universitet har varit en  föregångare och tänker fortsätta att vara det i framtiden också.

Linköpings universitet har varit en föregångare och tänker fortsätta att vara det i framtiden också.

Foto:

Linköping2013-11-11 07:45


Sedan ett år tillbaka har en internutredning pågått om LiU:s framtida utbildnings- och forskningsutbud och dess förläggning. Nu har man beslutat att gå vidare med förslaget att satsa på fyra fakultetsövergripande profilområden med kärnan förlagd till Campus Norrköping.

Glatt besked
Utredningsgruppen har arbetat sedan i februari i år och under arbetets gång gjort en delrapportering till styrelsen i juni. Nu föreslår man att Campus Norrköping ska utvecklas inom flera områden, bland annat inom samhällsbyggnad samt lärande, framför allt riktat mot de mindre barnen.
- Jag blir jätteglad. För oss i Norrköping är utredningen en bekräftelse på Campus Norrköpings framgång och att universitetet vill fullfölja satsningen, säger Lars Stjernkvist som är kommunstyrelsens ordförande i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om