Upp till kamp i centern

Centerpartiet har haft en del problem den senaste tiden. Opinionsmätningar på tre till fyra procent, sviktande förtroende för Annie Lööf bland de egna väljarna och en hetsig intern debatt är några av det som partiet går igenom just nu.

Gösta Gustavsson driver på i den interna debatten.

Gösta Gustavsson driver på i den interna debatten.

Foto:

Linköping2013-01-07 07:43


Den 18 december presenterades förslaget på ett nytt idéprogram som centerpartiet har arbeta med i snart ett år. Arbetet har under året involverat över 10 000 personer runt om i Sverige och resulterat i närmare 1 000 olika förslag som idéprogramsgruppen i mer eller mindre omfattning har tagit hänsyn till i sitt arbete. Centerpartiet i Östergötland med sin ordförande, Gösta Gustavsson i spetsen har varit väldigt aktiva i processen och är även starkt kritisk till många delar av förslaget. Nu går Gösta Gustavssons distrikt och flera andra distrikt i södra Sverige ihop för att försöka skriva om delar av det hårt kritiserade idéprogrammet. Upproret sprider sigUtöver Östergötland är det Kalmar, Blekinge, Jönköping, Skåne och Kronoberg som ska jobba fram alternativ till extra stämman i mitten av mars 2013.
- Jag vill först säga att vårt idéprogram är ett långsiktigt visionsprogram som siktar mot vilken politik vi ska föra fram till år 2020 mer än att snegla på dagens opinionssiffror. Vår kritik mot idéprogrammet riktar sig inte mot partiledningen som ännu inte har behandlat förslaget ännu. Det gör partistyrelsen  först den 15 e februari och då ska alla distrikten ha lämnat in sina synpunkter, säger Gösta Gustavsson och fortsätter.
-  Jag är framför allt kritisk mot det nya förslaget att den socialliberala linjen får stå tillbaka för våra traditionella värderingar om grundtrygghet och skatt efter bärkraft.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om