Upplopp och bränder i Skäggetorp

Under söndagen och natten mot måndagen var det mycket oroligt i Skäggetorp och Berga, då flera ungdomar startade bränder och kastade sten mot polis samt räddningstjänst.

En minibuss sattes i brand.

En minibuss sattes i brand.

Foto:

Linköping2014-04-08 07:42


Bakgrunden till de senaste händelserna ligger långt tillbaka i tiden, menar Erik Thulin, informatör vid Östgötapolisen. Då tänker han främst på det två inledande händelserna där det skedde två misshandelsfall med korta intervaller, varav den första skedde i Berga och den andra i Skäggetorp. Nästa omedelbart satte polisen igång att kontrollera bilar i de båda bostadsområderna.

Välkända brottslingar
- De personer detta rör sig om är välkända hos oss och finns i de båda kriminella grupperingar som länge varit i luven på varandra. Vad själva grundorsaken till de olika konfrontationerna är vet vi inte, men jag kan berkräfta att det rör som grov organiserad brottslighet. När det kommer till oroligheterna under natten så är vi inte säkra på vad som är orsaken till bilbranden och de däck som brann.
- När vi kom till platsen så fanns det ett 50-tal ungdomar i åldrarna 15 till 20 år på plats som kastade sten mot polisen. De flesta av personerna var maskerade och en kollega blev träffad av en sten på benet. Hon är dock inte allvarligt skadad, berättar Erik Thulin.Han säger att i en av de bilar som stoppades fanns det en skadad man, dock inte särskilt talför av förklarliga skäl.

Vid 13.03-tiden vandaliserades en busshållplats.
Vid 13.03-tiden vandaliserades en busshållplats.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om