Uppskjutna byggplaner i Berg

Byggbolaget Peab, som planer att bygga 36 lägenheter med bostadsrätt i Berg, har fått skjuta på byggstarten. Efterfrågan på bostäder är fortfarande hög, men intresset för de planerade lägenheterna har varit ljumt.

Linköping2013-08-23 06:54

Bygget av lägenheterna i närheten av Bergs slussar kan komma igång tidigast vid årsskiftet, vilket innebär ett års försening.
- Vi ville göra det möjligt för köparen att bestämma hur mycket lägenheten skall kosta i månaden genom att ha en differentierad prissättning på insatsen, säger Martin Hällbjörk, säljare hos Peab.
- Trots en intensiv marknadsföring har det innan sommaren varit trögt med intressenter, men nu efter semestern verkar det ha vänt. Det har kommit in många intresseanmälningar och jag håller som bäst på och ringer runt till eventuella köpare, säger Martin Hällbjörk, som förklarar att ett flertal kontrakt måste vara tecknade innan man sätter igång och bygger.
Många av de som anmält intresse är yngre människor och det kan ta lite tid innan man bestämt sig för att teckna en bostadsrätt. En byggstart kan det tidigast bli vid årsskiftet, menar Martin Hällbjörk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om