Utställning med tio unika konstnärer

Examensklassen från kandidatprogrammet slöjd, hantverk och formgivning vid Linköpings universitet, ställer ut sina verk i sin examensutställning Ting och Tankar - Tio Talanger på Östergötlands museum.

Slöjd, hantverk och formgivningsklassen vid Linköpings universitet ställer ut sina examensverk.

Slöjd, hantverk och formgivningsklassen vid Linköpings universitet ställer ut sina examensverk.

Foto:

Linköping2012-06-01 06:47


Varje student har arbetat fritt och variationerna är många.
- Vi har planerat utställningen tillsammans och vi har såklart påverkats mycket av varandra i vårt konstnärskap. Men alla har ändå sina egna uttryck i det man gör, säger Sanna Wennermark. I fem år har programmet haft möjligheten att ställa ut sistaårs elevernas verk. Sofia Bengtsson och Maria Broberg skapar tillsammans och driver även ett företag ihop.
- Vi lärde känna varandra under utbildningen och upptäckte då att vi hade många gemensamma idéer och tankar, säger Sofia Bengtsson.

Olika materialval
Tryck på tyg och papper, keramisk konst och trä är några av de olika materialvalen man får ta del av under utställningen. Många av studenterna kommer att ha en fortsatt lokal anknytning till Östergötland och de flesta är överens om att det i regionen finns en stark tradition vad gäller slöjdhantverk. Men det finns också utrymme att bidra med nya och innovativa inslag. Sex stycken utav studenterna driver egna företag och tre utav de ska läsa vidare på bland annat masterprogrammet och konstfack.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om