Utveckla och värna Skäggetorp

I går, onsdag, bjöd Miljöpratiet in till ett möte som en direkt reaktion på oroligheterna i Skäggetorp så bjöd Miljöpartiet i Linköping in till en träff i Allaktivitetshuset för att visa på hur de vill utveckla och trygga bostadsområdet.

Nils Hillerbrand vill se kraftfulla åtgärder i Skäggetorp.

Nils Hillerbrand vill se kraftfulla åtgärder i Skäggetorp.

Foto:

Linköping2014-04-17 07:07


Nils Hillerbrand, gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Linköping, har länge haft Skäggetorp i blickpunkten och oroas av bråken och kriminaliteten i området.
- Vi i Miljöpartiet har länge haft Skäggetorp i tankarna och presenterade redan för något år sedan hur man skulle kunna återöppna Glyttingebadet igen. Vi behöver långsiktiga och varaktiga lösningar för området.
Det behöver byggas bostäder och då har jag särskilt kommunens eget bostadsbolag Stångåstaden i åtanke.

Alliansen ointresserad
- Miljöpartiet har vid flera tillfällen under de senaste åren framfört förslag och synpunkter i syfte att lyfta stadsdelen och råda bort på den sociala utsattheten Redan i oktober 2011 föreslog vi att bomässan LinköpingsBo2017 skulle förläggas till Skäggetorp, i syfte att på allvar ta sig an utmaningen att modernisera stadsdelen och skapa långsiktiga förutsättningar för en god stadsdelsutveckling.
Vi har även skrivit flera motioner om Skäggetorp men de har Alliansen knappt brytt sig om, säger Nils Hillerbrand i upprörd ton.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om