Väcker torget med uteservering

Ekologiskt, nytänkande och mycket kärlek. Så beskriver Orhan Asmarson sin nya restaurang Melins café och bistro som öppnar i december. Lagom till vårens första solstrålar är planen att öppna en uteservering för att ge liv åt Farbror Melins torg.

Linköping2015-10-23 04:05


Lundbergs har nyss börjat renovera Skönero kötts gamla lokaler. Restaurangen kommer att öppna i två etapper - till en början i december, innan lucia. Då kan Linköpingsborna starta dagen med en drömsk frukost alla dagar i veckan. De som jobbar på restaurangen bakar allt själva och köper ekologiska råkaffebönor som rostas på plats. Just ekologiska och bra råvaror är viktigt för restaurangchefen Orhan Asmarson. Det blir en kontinental meny avslöjar han.

Behövs fler levande torg
Till våren kommer Melins café och bistro att vara stängd max en vecka och därefter slå upp dörrarna på nytt, då med en uteservering och fullständiga rättigheter.

-Linköping behöver fler torg än bara Stora torget som är levande under kvällarna, säger Orhan Asmarson.

Det är fortfarande inte spikat hur stor uteserveringen blir. Restaurangen får ha uteserveringen närmast lokalen, men enligt Orhan Asmarson har kommunen flaggat för att uteserveringen även kan få vara mitt på Farbror Melins torg.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om