Vad händer på Linghemskolan?

Linköpings kommun kommer att sätta in omfattande åtgärder för att skapa arbetsro och ekonomisk balans på Linghemsskolan. Insändare och kritik har framförts i media och barn och ungdomsnämnden tar nu kritiken på allvar.

Lars Rejdnell och Catharina Rosencrantz pekar ut färdriktningen för Linghemsskolan.

Lars Rejdnell och Catharina Rosencrantz pekar ut färdriktningen för Linghemsskolan.

Foto:

Linköping2014-01-24 07:51


Skolan har under flera år gått med ekonomiskt underskott och har även haft problem med ledning och styrning därför genomför man nu ett antal åtgärder för att få kontroll på utvecklingen.

Ny ledning
Under torsdagseftermiddagen informerade man personal och senare på torsdagskvällen gav man information till föräldrarna om vilka åtgärder som ska genomföras.
- Det har ju kommit en del propåer från media och nu tycker vi att det är viktigt att vi ger en faktainformation från nämndens sida i rätt ordning så att man inte får allt från medialt håll. Vi har satt in åtgärder tidigare, men de har inte räckt till. Nu prioriterar vi våra stödresurser mot Linghemsskolan. Det är omfattande åtgärder på i stort sett alla områden, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Catharina Rosencrantz och tillägger att en ny ledning för Linghemskolan är utsedd.
- Kommunen kommer att ge extra stöd för ledning, administration och ekonomisk styrning. Skolan får en ny tillförordnad rektor, en biträdande rektor samt en extra ledningsresurs. Vidare kommer åtgärder sättas in för att stödja och utveckla personalen i deras arbete. Tillförordnad rektor blir Maria Esbjörnsson och biträdande rektor blir Mikael Almen. Extra skolledarstöd ges av tillförordnad skolledare Mats Olsson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om