Vadstena i UF-topp - Linköping backar

Inför varje läsår får gymnasieelever chansen att starta ett UF-företag, men hur många elever tar egentligen den chansen?

Malin Ljung, regionchef Ung Företagsamhet. Foto: Ewelina Danielsson.

Malin Ljung, regionchef Ung Företagsamhet. Foto: Ewelina Danielsson.

Foto:

Linköping2014-02-07 08:06


Nu har Östergötlands kommunranking för Ung Företagsamhet kommit och det med glädjande besked för Vadstena kommun som för läsåret 2013/2014 tar förstaplatsen.

Stora kliv
Varje år tar Ung Företagsamhet fram statistik på hur många procent av kommunens gymnasieungdomar som väljer att starta ett så kallat UF-företag. Tillsammans med organisationen Ung Företagsamhet får elever i årskurs två eller tre på gymnasiet möjlighet att starta, driva och avveckla ett eget företag. I toppen på listan finns i år Vadstena kommun där hela 56,8 procent av eleverna har valt att starta ett UF-företag. Längre ner på listan finns Linköping som under året har minskat sin andel UF-elever med 6,6 procentenheter. Malin Ljung, regionchef Ung Företagsamhet, menar att Linköping ändå har gått framåt sett till en femårsperiod.
- Både Linköping och Norrköping tog ett stort kliv framåt förra året. Trots årets minskning har Linköpings kommun flest antal UF-elever i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om