I år är det tjugonde året på raken som Bondens egen marknad hålls på borggården i Linköping.
För många matintresserade är arrangemanget höjdpunkten på sensommaren. Marknaden pågår ända in i slutet av september så man behöver inte vara rädd för att helt missa marknaden.
Intresset har stadigt ökat och även om ingen direkt har räknat antalet besökare så tror Louise Ridderström, som är verksamhetsledare för Östgötamat som driver Bondens marknad, att de är många.
– Jag skulle säga att det kan röra sig om över tusen personer per gång, säger hon.
Att det har blivit så populärt tror hon beror på att många i dag är medvetna om matens påverkan, både på hälsan och på klimatet.
– På bondens marknad får de som är intresserade en chans att prata med de som producerar vår mat och det är många som vill göra, säger hon.
Louise Ridderström säger att intresset för svenskproducerad mat har ökat och att det förmodligen också är skälet till att många är beredda att betala något mer för de varor som man köper direkt från producenten.
Precis som förra året är det cirka 30 producenter som deltar i årets arrangemang. All produktion måste ske inom 25 mil från Linköping, annars räknas det inte som närproducerat.
Ny producent i år är Fröö gård i Norsholm. De säljer nötkött, lamm och gris.
Bondens marknad har tidigare haft EU-stöd men numera drivs marknaden av föreningen Östgötamat. Marknaden pågår varje lördag fram till och med 28 september.