Våldsam rånare slog kvinna - troligt samband med tidigare attacker

En ensam kvinna blev överfallen, rånad och slagen av en maskerad rånare kvällen mot onsdag i Lektorshagen. Polisen ser ett samband med tidigare rån mot ensamma kvinnor i området.

Linköping2016-03-23 14:29

Det var strax innan klockan halv elva i Lektorshagen som 25-årig kvinnlig student blev överfallen och slagen när en maskerad rånare ville ha hennes väska.

- På något sätt så knuffade rånaren, som beskrivs som yngre, drygt 180 centimeter lång, mörkhyad, klädd i grå byxor samt att prata svenska med brytning, omkull kvinnan men hjälpte henne upp och sa sedan till henne att ge honom sin väska. När hon inte gjorde det så fick hon ett slag som träffade i ögat. Därefter flydde han från platsen och trots att vi spårade med hund så gick rånaren inte att hitta, menar polisens utredningsbefäl Stefan Klingstedt som berättar att man nu arbetar med att undersöka vilket samband den senaste tidens rån kan ha med detta.

Men att de hänger ihop får man nog anse som högst troligt.

Polisen arbetar även i samma riktning när det kommer till de bilbränder som ägt rum i Ryd och Skäggetorp den senaste tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om