Våldsamma spruttjuvar gripna

Två män försökte att stjäla sprutor inne på US. När polis kom till platsen blev det stökigt. Tjuvarna greps och frigavs sedan efter förhör.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Foto:

Linköping2016-02-03 13:18


Det var strax efter klockan halv sju som två bröder, 26 och 27 år gamla, försökte tillgripa sprutor. Tre patruller skickades till Universitetssjukhuset efter det att man förstått att, framför allt, den äldre brodern hade blivit våldsam och sparkat omkring sig varför han även är anmäld för våldsamt motstånd.

- En av männen greps då han sprang från brottsplatsen medan den andra av dem greps inne på den aktuella avdelningen. De fördes därefter till polisstationen och förhördes. Åklagaren tog sedan beslut om att de skulle friges, berättar polisens utredningsbefäl Martin Hedberg som känner igen en av männen sedan tidigare och då för liknande brottslighet.

- I grunden finns det ett missbruk hos de här båda personerna och det var troligen därför de be fann sig på US för att stjäla just kanyler. Vi har även tagit prover på dem för att se om de hade narkotika i blodet men vi inväntar svaren på dessa, avslutar Martin Hedberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om