Våldtäktsförsök utanför Ekoxen

Klockan 03.40 natten mellan lördag och söndag blev en kvinna i tjugoårsåldern attackerad av en för henne okänd man. Kvinnan som varit på krogen i centrala Linköping och befann sig på väg hem till fots blev påhoppad strax utanför hotel Ekoxen.

Linköping2012-12-31 05:06

Mannen försökte enligt uppgift slita av kvinnan byxorna och är inte identifierad. Kvinnan lyckades dock slå sig fri och mannen försvann snabbt från platsen.
Flera patruller sattes in i sökandet efter mannen och även en hundpatrull togs till platsen för att spåra efter mannen.
Inga spår fås dock upp av patrullerna. Ärendet rubriceras i dagsläget som försök till våldtäkt.

Två gripna för brott
Lördagsnatten har varit förhållandevis lugn för Polisen i Östergötland. Mellan klockan 22 och 05 har 106 stycken ärenden hanterats. Två personer är gripna för brott och 14 personer är omhändertagna för berusning och störande av allmän ordning.
Klockan 00.15, en man grips på en krog i centrala Linköping efter det att han hotat och varit våldsam mot en ordningsvakt.

En anhållen
En 19-årig man sitter nu anhållen misstänkt för våldtäkten på en krogtoalett i Linköping. Först grep man två män under natten mot lördagen. Efter att de misstänkta förhörts av polisen släpptes männen fria och i stället grep polisen en tredje man som senare anhölls av åklagare.
Våldtäkten ska ha utförts på en restaurangtoalett i centrala Linköping under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om