Välfärden blir vinstbefriad

De välkända vinsterna i välfärden har varit en diskussionsfråga sedan privatiseringarna började smyga sig på. Nu har Vänsterpartiet fått gensvar på sin mest prioriterade fråga, under den senaste mandatperioden. -Det känns otroligt bra såklart. Det här är en framgång för Vänsterpartiet som har prioriterat den här frågan de senaste fyra åren, säger Emil Broberg, gruppledare för Vänsterpartiet i Landstinget.

Emil Broberg med Vänsterpartiet har äntligen fått igenom sitt prioriterade förslag - att slopa vinster i välfärden.

Emil Broberg med Vänsterpartiet har äntligen fått igenom sitt prioriterade förslag - att slopa vinster i välfärden.

Foto:

Linköping2014-10-07 06:53


I princip innebär den överenskommelse som tagits mellan Vänsterpartiet och den nya regeringen, att nya regler sätts gällande möjligheten för privata företag att etablera sig och göra vinster på välfärd.

Offentlig sjukvård igen
En stor del av uppgörelsen syftar till att hela eller delar av privata sjukhus kommer att upphöra. Beslutet innebär också att lagstiftningen om att landstingen måste tillåta fri etablering för privata vårdcentraler ska slopas omedelbart. Många av de större och tyngre frågorna kommer dock att utredas innan beslut tas.
- Skattepengar som betalas till välfärden ska gå till välfärden. När det inte finns något vinstintresse inom vården ökar kvaliteten likaså, menar Emil Broberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om