Välj rätt gymnasieprogram

Nu har organisationen Svenskt Näringsliv kartlagt alla gymnasieprogram i Östergötlands län. I veckan offentliggjordes vilka program som har bäst resultat ur ett flertal olika perspektiv.

Sofie Elmström, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Sofie Elmström, regionchef på Svenskt Näringsliv.

Foto:

Linköping2013-01-21 07:34


Uppgifterna om alla program och gymnasieskolor på hemsidan "Gymnasiekvalitet.se" har samlats in av Statistiska Centralbyrån och sedan bearbetats av Svenskt Näringsliv till stöd för alla som är på väg att söka in på gymnasiet i vår.
I februari är det dags för regionens cirka 4 500 niondeklassare att bestämma vilket program man vill gå i gymnasiet. Gymnasieprogrammen har visserligen blivit färre men det är fortfarande ett mycket svårt val.
- Vi har den här hemsidan för att ge kunskaper om gymnasievalet för både elever och föräldrar. Valet är ett stort beslut och utbudet är omfattande. Alla program leder inte till jobb eller ens bra förutsättningar för vidare studier . Det är viktigt att jämföra resultaten mellan olika skolor och program för att valet ska bli så bra som möjligt, säger Sofie Elmström, regionchef på Svenskt Näringsliv och kan samtidigt konstatera att det är yrkesprogrammen som ger bäst utdelning på flera av de uppmätta områdena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om