Välkänd dirigent går i pension

Tisdagen den 30 september går Hans Lundgren i pension från sitt arbete som director musices vid Linköpings universitet. Men går det verkligen att sluta med musiken?

Hans Lundgren är en välkänd Linköpingsprofil. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Hans Lundgren är en välkänd Linköpingsprofil. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Foto:

Linköping2014-09-20 04:06


Hans Lundgren är välkänd i Linköping, inte bara för den kulturintresserade utan han har under nästan hela sitt yrkesverksamma liv varit aktuell och i strålkastarljuset. Nu är den delen av hans liv slut i och med att han snart går i pension.

Tisdag är sista dagen
På tisdag gör Hans Lundgren sin sista dag som anställd på universitetet, arbetsplatsen som varit hans vardag i 28 år.
- Jag har haft ansvar för den rituella musiken vid våra ceremonier och dessutom varit dirigent för Linköpings studentsångare, Östgöta kammarkör och damkören Linnea. Men nu är det slut på det och min kalender är ganska tom. Tisdagarna och torsdagarna har under lång tid varit fullbokade i kalendern men nu finns inga repetitioner att gå till sedan han pensionerar sig.
- Inte heller några konserter men jag hoppas att jag kan få vikariera lite, skrattar Hans Lundgren. Han menar att man aldrig kan pensionera sig från musiken, extra svårt för någon som ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt att framför allt leda och dirigera körer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om