Välkommen till Sverige och Linköping

Vid en omåttligt populär ceremoni i stadshuset överlämnade borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt en gåva till dem som erhållit nytt svenskt medborgarskap och är bosatta i Linköping under 2012. Det var för sjätte året i rad som man delade ut flaggstandar och ett medborgarbevis i Linköpings kommun.

Borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt för dagen iklädd Skedevidräkten.

Borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt för dagen iklädd Skedevidräkten.

Foto:

Linköping2013-06-07 04:06


De första tre gångerna ägde evenemanget rum utomhus bredvid Slottsparken men de tre senaste åren har man flyttat inomhus till kommunfullmäktigesalen i Stadshuset.

Sverige åt medborgarna
De nya svenska medborgarna som hälsades välkomna på Nationaldagen naturligtvis och även denna gång var det initiativtagaren borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt som höll i ceremonin och hälsade 120 nya medborgare välkomna till stan.
- Se  dig omkring vilken glädje och entusiasm vi ser här i stadshuset idag. Man har tagit med sina familjer och det är säkert över 300 personer kommit hit, säger en strålande glad Borgmästare och fortsätter.
- Det här är en sådan här dag som man får en alldeles speciell känsla av tillhörighet och gemenskap och det var lite av det vi ville skapa när vi tog initiativet från början.

Nya svenska medborgare fick en flagga.
Nya svenska medborgare fick en flagga.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om