Vallagen ska snabbutredas

Socialdemokraterna i konstitutionsutskottet fortsatte under tisdagen sin rundresa i Östergötland genom att besöka Landshövding Elisabeth Nilsson.

Billy Gustafsson, Elisabeth Nilsson och Sven-Erik Österberg i samtal.

Billy Gustafsson, Elisabeth Nilsson och Sven-Erik Österberg i samtal.

Foto:

Linköping2012-02-08 07:51


Mötet var unikt eftersom ingen partigrupp i konstitutionsutskottet, enligt uppgift, har besökt någon landshövding för att prata om konstitutionella frågor tidigare.
Valet till riksdagen 2010 var omtumlande på det sättet att det gjordes fler överklaganden av valresultat på grund av fusk och felräkningar än vad som är vanligt.

Valsystemet ifrågasattes
Det svenska valsystemet ska nu ses över i en utredning. Billy Gustafsson socialdemokratisk riksdagsman från Norrköping var en av de ledamöter i riksdagen som ville träffa landshövding Elisabeth Nilsson för att ta del av Länsstyrelsen Östergötlands erfarenheter från tidigare val.
- Jag sitter i Vallagsutredningen tillsammans med Carin Jämtin från oss. Utredningen kom till för att en mängd olika motioner handlade om det debacle och omval som blev 2010. Det var flera frågor som kom upp då bland annat den fria nomineringsrätten, Säger Billy Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om