Vallastaden kommer till Stora Torget

En ny stadsdel kallad Vallastaden håller på att växa fram och det tillsammans med det boexpo som skall gå av stapeln sommaren 2017. Idag lördag kan intresserade Linköpingsbor ställa frågor om detta och mera till, bland annat, vd:n Tommy Hultin.

Linköping2014-11-15 05:06

Vallastaden ligger bara tolv minuter från de centrala delarna av staden. Det kommer att finnas utmärkta cykel och gångvägar till och från den nya stadsdelen. Detta berättar vd:n för själva projektet LinköpingBo2017 Tommy Hultin som just när vi samtalar är på väg att sätta sig på en cykel.
- Det är nu dags att vi tar oss an Linköpingsbornas frågor och funderingar på vad som kommer att hända i och med Vallastaden, säger Tommy Hultin med självrannsakan i rösten då han anser att "vi har kanske inte och i alla lägen, berättat vad som är på gång".

Finns i centrum
- Just nu händer det väldigt mycket och vi kommer att finnas på Stora Torget från och med idag, den 15 november, och till och med den 23 november. Jag kommer kanske inte vara på plats hela tiden men mitt mål är att vara där så mycket som det bara går, menar Tommy Hultin vidare och lovar samtidigt att svara på alla de frågor som kan tänkas komma. Vallastaden är den stadsdel som ska bli epicentrum på det boexpo som Linköping ska stå som värd för. Tommy Hultin tycker det ska bli mycket spännande.
- Bo 2017 är inte till för att arkitekter ska rita häftiga hus utan den är till för de människor som ska bo där sedan hoppas jag naturligtvis på att många vill komma och titta på vår nya stadsdel och vara med på boexpot. Klas Gustafsson är vice vd för Tekniska verken och menar att det är viktigt att tala om för Linköpingsborna vad som händer i och under Vallastaden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om