Vallastaden tar ett kliv till

I två samtidigt arrangerade presskonferenser lanserar nu kommunen steg två i LinköpingsBo2016. Den ena hölls på Sveriges Arkitekters kansli i Stockholm, med medverkan av bland andra projektledare Jonas Sjölin och Claes Larsson, arkitekt och tävlingssekreterare, Sveriges Arkitekter. Den andra avhölls i Linköping.

Demirok och Björneke är överens om Boexpoprojektet.

Demirok och Björneke är överens om Boexpoprojektet.

Foto:

Linköping2012-03-20 07:40


Efter en populär medborgartävling, att namnet på Linköpings nästa stadsdel skall vara Vallastaden och nu rullar LinköpingsBo2016, samhällsbyggnadsprojekt vidare med nästa tävling.
Fas två inleds i veckan med att Linköpings kommun utlyser en arkitekttävling om hur området ska se ut.
Arkitekttävlingen är i form av en upphandling och processen övervakas noggrant av Sveriges Arkitekter som är garant för att all formalia följs.
- Vi har beslutat att ha en allmän tävling till skillnad från en tävling där bara särskilt inbjudna arkitekter får delta och lämna förslag.
På det här sättet hoppas vi fånga upp udda idéer, nytt tänk från arkitekter som kanske inte är etablerade än, säger Muharrem Demirok ,samhällsbyggnadsnämndens ordförande och fortsätter.
- LinköpingsBo2016 är ett projekt där medborgardialogen ska ta stor plats.
Arbetssättet inom projektet är helt nytt och kommer att vara vägledande för andra liknande projekt i Linköping, i Sverige, tror Muharrem Demirok ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om