Vallastadens vinnare presenterades

Vinnarna av arkitekttävlingen för nya Vallastaden annonserades under tisdagen i Stadshusets Fullmäktigesal. Det blev arkitektbyrån Okidoki från Göteborg med deras förslag "Tegar" som fick ta plats på prispallens högsta punkt och fick motta en prissumma på 500 000 kronor.

Okidoki i samarbete med Stella Svanberg och Fanny Davidsson.

Okidoki i samarbete med Stella Svanberg och Fanny Davidsson.

Foto:

Linköping2012-09-19 06:45


- Det här är verkligen jättekul. Det är första gången vår byrå deltar i en tävling så det känns speciellt, säger Stina Nyberg, en av de sex arkitekter som ingår i projektet Tegar.

Social hållbarhet
Motiveringen från juryn syftade mot det tydliga fokuset på social hållbarhet.
- Det var två saker som fick oss i juryn att fastna för det här förslaget. För det första det tydliga fokus som finns på social hållbarhet och för det andra att det finns en klar identitet och en tydlig struktur, säger Muharrem Demirok, Ordförande i samhällsbyggnadsnämnden samt en av jurymedlemmarna.
27 förslag lämnades in och utöver första pris delades även fyra hedersomnämnande ut för att ha varit inspirerande och för att ha rört om i byggvärldens gryta. För förslaget Publicum Bonum av Inobi AB räckte inte arbetet ända fram i mål, dock gick de inte lottlösa för det utan fick ett väl smaksatt andrapris i form av 300 000 kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om