Valrörelsen har börjat

Valrörelsen har startat i Linköping och då åsyftas inte kyrkovalsrörelsen som avslutas nu på söndag. Nej Linköpings arbetarkommun presenterade igår en gemensam valstrategi för Socialdemokraterna i Linköping i Europa Parlamentsvalet i maj och de allmänna valen i september 2014.

Kommunalråden Stina Edlund och Lena Micko var ute i Malmsätt och samlade in synpunkter för att forma en lokal politik.

Kommunalråden Stina Edlund och Lena Micko var ute i Malmsätt och samlade in synpunkter för att forma en lokal politik.

Foto:

Linköping2013-09-13 07:16


Meningen är att den framtagna strategin ska vägleda partiet till en valvinst 2014.

Valvolontärer
Med ett år kvar till valet inleder nu alltså Socialdemokraterna i Linköping ett intensivt arbete fram till valen nästa år. Man blir därmed först ut i offentligheten av partierna med sina politiska och taktiska dispositioner inför valet .
- Vi har höga ambitioner för Linköping och vill att så många som möjligt vet hur vi tänker göra för att vinna valet. Det ger alla de som vill byta styre möjlighet att delta i valarbetet, säger Kristina Edlund, ordförande Socialdemokraterna i Linköping.

Skolfrågan är viktig
Partiet avslöjade inte igår vilken lokal politik som ska drivas för den ska nu snidas fram med bland annat medborgardialog. En längre tid har socialdemokraterna varit ute i bostadsområden och knackat dörr. Den så kallade Linköpingsdialogen med drygt 12 000 samtal med linköpingsbor om deras vardag har inbringat inte mindre än tusen svar från invånarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om