Vänsteroppositionen har vaknat till liv

I strålande vårsolsväder marscherade, var för sig Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, i Linköping med osedvanligt mycket folk i sina första majdemonstrationståg. I ett nästan vindstilla Linköping ställdes frågan om medvinden berodde på frågan om det redan var valår i år. Men förmodligen drar inte det kommande kyrkovalet 2013 till sig speciellt mycket uppmärksamhet.

Socialdemokraternas demonstrationståg gick från Olof Palmes plats till Trädgårdsföreningen.

Socialdemokraternas demonstrationståg gick från Olof Palmes plats till Trädgårdsföreningen.

Foto:

Linköping2013-05-02 04:06


Det måste vara någonting annat. Företrädare för vänsteroppositionen menar att det ökade intresset för alternativ politik beror på den sittande regeringens trötta förvaltarpolitik. Samma tema spann Magdalena Andersson på vid sitt första majtal i en välbesökt St: Larspark där hon kritiserade Reinfeldt och hans regering i kraftfulla ordalag. Socialdemokraterna ekonomiska talesperson Magdalena Andersson presenterades som den kommande finansministern i Sverige och hon knöt an till den av henne nyligen presenterade skuggbudgeten i sitt vårtal.
Arbetarkommunens ordförande Stina Edlund skällde rejält på herrarna Paul Lindvall och Muharrem Demirok för deras oförmåga att bygga bort bostadsbristen i Linköping och drog ned rungande applåder när hon exemplifierade Alliansens passivitet i Linköping. Nyvalde SSU ordförande Christoffer Olsson gjorde debut som Första majtalare i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om